Foredrag

Foredrag & oplæsning - skønlitteratur

Begge mine ungdomsbøger er oplagte som romanværker til udskolingen og jeg kommer gerne på skolebesøg for at fortælle om bøgerne, hvordan det er at være forfatter og for at lave skriveøvelser med eleverne. Hvis I har brug for støtte til at betale honoraret, kan I søge midler hos Statens Kunstfond 

Der er udarbejdet undervisningsmateriale til begge mine bøger, og det kan skaffes via forlagene: Få undervisningsmateriale til Akio her, og undervisningsmateriale til Imellem grænser her.

Akio findes også som lydbog, lyt her.


Jeg deltager også i litterære konferencer, senest Nordspråk høstseminar i Helsingfors i 2021 og Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger 2019.

Foredrag & konferencer - forskning

Jeg har de sidste 7 år forsket i og med mennesker i udsatte positioner. Herunder særligt unge indenfor det socialpsykiatriske felt, hvor jeg har haft fokus på de unges behov, håb, ressourcer og hele livssituation. Derudover fokuserer jeg på, hvordan professionelle rammesætter recovery og rehabilitering – og hvordan de kan komme til at spænde ben for selvsamme processer på trods af gode intentioner. 


Jeg har holdt foredrag og præsenteret mit arbejde på bla.:

  • American Anthropological Association conference, USA, 2012,2022 
  • European Conference for Social Work Research, Belgien, 2019
  • Netværk for udsatte voksne og unge  seminar,  DK, 2016, 2017 
  • Socialpædagogernes årlige landskonference, Danmark, 2017
  • MEGA seminar, Danmark, 2018
  • NORD PRO, Sverige, 2016
  • NERA, Finland, 2016

Udtalelser om foredrag

"Tak for et livgivende og øjenåbnende besøg"

- Natasja Eva Michael, dansklærer, Esajasskolen 2021


"Tak for din dejlige forelæsning, den var god, erlig og levende"

"En mycket bra föreläsare"

"Anne Mia er en fremragende oplægsholder"

- Deltagere ved Nordspråk Höstseminar Helsingfors 2021


"Os og de andre var overskriften på en af formiddagens samtaler ved Nordisk Barnebokkonferanse i Stavanger. På baggrund af et liv præget af mange kulturelle mix skriver Kristina Aamand om livet set indefra, men Anne Mia Steno som antropolog skriver om livet set udefra. Det var så befriende at lytte til dem i den store Kinosal på Kulturhuset Sølvberget sammen med omkring 300 andre – og lytte intenst til undertrykkende scenarier for i næste moment at overgive sig til latteren over en eller anden kulturel naragtighed eller misforståelse. De to tilsammen viste os, at Os og de andre ganske frugtbart kunne blive til OS, der nysgerrigt ser på egne og andres særheder for at finde et eget fodfæste".

- Jens Raahauge, folkeskolen.dk om Nordisk Barnebokkonferanse, Stavanger 2019